Copywriting AH Biologisch

Albert Heijn heeft er een primeur bij. Op dinsdag 31 maart om 13.00 uur opende de biologische pop-up store haar deuren aan de Spaarndammerstraat in Amsterdam.

De winkel werd feestelijk geopend door bio-ambassadeurs Adriaan Thierry, directeur omni-channel marketing & format, en Gert-Jan Kos, een van de eerste bio-boeren die aan Albert Heijn levert. De feestelijkheden werden vervolgens ingeluid met een gratis biologische chocoladereep voor alle aanwezigen.

Een week lang kunnen bio-fans, foodies en andere foodliefhebbers er hun hart ophalen en het vernieuwde assortiment zien en proeven. Denk bijvoorbeeld aan verse havermout en meergranen speltkoeken, speltpizza met aubergine en feta, kiemgroente, zwarte quinoa en kokosolie. Alles uiteraard biologisch en zo veel mogelijk vers. De AH bio-boeren vertellen je bovendien waar hun producten vandaan komen en hoe ze worden geteeld.

Naast de dagelijke proeverijen vinden er nog tal van andere activiteiten plaats. Op donderdag 2 april en vrijdag 3 april koken foodbloggers Anne Buck van yourlittleblackbook.me, Serena Verbon van beautylab.nl en Tijmen Stomphorst van lekkertafelen.nl hun favoriete recept met AH bio-producten. En voor de gelukkige winnaars van de nog uit te reiken prijs van de Facebookactie vindt op zaterdag 4 april een walking dinner plaats. Ook onze jongste klanten worden niet vergeten. Op Tweede Paasdag is er een heus paasfestijn waar ouders onder het genot van een heerlijke biologische koffie kunnen zien hoe hun kinderen op paasei-zoektocht gaan.

De introductie van AH Biologisch begin januari is een logische stap. Consumenten kiezen namelijk steeds vaker voor biologisch. Ketenorganisatie Bionext verwacht dat deze trend in 2015 nog verder doorzet. Door de recente uitbreiding en de vergrote herkenbaarheid van het assortiment hoopt Albert Heijn dat klanten ervaren hoe toegankelijk biologisch is. Dit wordt nog eens benadrukt in de landelijke campagne die volgende week van start gaat. Hiermee zet Albert Heijn biologisch definitief op het menu in Nederland.

De bio pop-up store vind je in de Spaarndammerstraat (460C) in Amsterdam en is open tot en met dinsdag 7 april van 09.00 tot 19.00 uur.

Opdrachtgever: Head Office NL, redactie Albert Heijn